OSRAM SubstiTUBE LED-lyskilder til Commerzbank Arenas parkeringshus i Frankfurt

Indtil for nylig havde parkeringshuset på 54.000 m² et årligt energiforbrug på 200.000 kWt, primært på grund af de 2.100 "traditionelle" T8-lysstofrør i ECG-fugtafvisende armaturer på de otte parkeringsetager.Projektnavn

Commerzbank Arenas parkeringshus Frankfurt

Projektoversigt

Commerzbank Arena i Frankfurt am Main, der er hjemsted for den tyske fodboldklub Eintracht Frankfurt og tidligere kendt som Waldstadion, blev bygget på ny til VM i fodbold i 2006, som et rent fodboldstadion fra 2002 til 2005. Med en kapacitet på 51.500 tilskuere er det blandt de 10 største fodboldstadioner i Tyskland. Indtil for nylig have parkeringshuset på 54.000 m² et årligt energiforbrug på 200.000 kWt, primært på grund af de 2.100 "traditionelle" T8-lysstofrør i ECG-fugtafvisende armaturer på de otte parkeringsetager. Derfor ledte stadionets driftsmedarbejdere efter et moderne energisparende LED-alternativ. Løsningen: OSRAM SubstiTUBE HF LED-rør.

Projektbeskrivelse

Sebastian Tuch, teknisk chef ved HSG Bilfinger, der er virksomhedens ansvarlige for facilitetsstyring af Commerzbank Arena, forklarer, hvorfor LEDVANCE og OSRAM SubstiTUBE HF LED-lyskilder var det perfekte valg. "Vi har ledt efter et energibesparende LED-alternativ til belysning i vores parkeringshus i længere tid. Udfordringen, vi stod overfor, var, at det produkt, vi var på udkig efter, skulle være kompatibelt med vores ECG, hvilket de fleste mærker og produkter ikke var. Med OSRAM SubstiTUBE HF fra LEDVANCE fandt vi det perfekte produkt til vores behov. Dette har igen bevist over for os, at LEDVANCE er en kompetent og pålidelig partner til vores projekter."

Jörg Meyer-Brenken fra LEDVANCE tilføjer: "Vi har arbejdet med arenaen i et stykke tid og har allerede været involveret i en række projekter her. Sammen sikrer vi, at arenaen er opdateret med de nyeste og mest effektive produkter, som også forbedrer oplevelsen for arenaens besøgende."Innovative OSRAM LED-rør for nem energi- og omkostningseffektiv LED-belysning

OSRAM SubstiTUBE HF LED-rør er egnet til ECG-styrede armaturer. De giver meget høj lysstrøm på op til 3.400 lumen, der fuldt opnås selv ved lave temperaturer. LED-lyskilder muliggør udskiftning med hurtig og nem tilslutning uden ledningsføring, hvilket sikrer sikker håndtering i henhold til IEC62776 – f.eks. ved at tilbyde en særlig sikkerhedsafbryder, der forhindrer elektrisk stød under installationen. Alle armaturernes testmærker forbliver gyldige.

100 lyskilder kan udskiftes på kun én time, så udskiftningen i hele parkeringshuset tog blot tre dage. Sebastian Tucher er tydeligt imponeret: "Installationen af OSRAM SubstiTUBE HF foregik overraskende ubesværet. Intet behov for ledningsføring. Og på den måde kan vi med LED-teknologi nu spare energi og reducere vedligeholdelsesomkostningerne i fremtiden. "

Store energibesparelser med lille tilbagebetalingstid med OSRAM LED-belysningsløsninger

Produktchef for LEDVANCE Dr. Michael Höge sammenfatter de særlige styrker for SubstiTUBE HF LED-lyskilder: "Med SubstiTUBE HF vi har fuldendt vores sortiment af LED-rør. Denne lyskilde er udviklet specielt til ECG-armaturer. Den har to store fordele i forhold til lysstofrør: Den første fordel er, at vi kan spare op til 60 % i energi, og den anden er, at denne lyskilde holder op til 50.000 timer."

Ved at bruge OSRAM SubstiTUBE-rør, kan der nu spares ca. 50.000 kWh om året i Commerzbank Arenas parkeringshus. Tilbagebetalingsperioden er mindre end et år.


Pressecenter