OSRAM SubstiTUBE LED-rør erstatter T8-lysstofrør på Contiparks parkeringspladser

Wiesbaden, Tyskland, Europa, 2015

Anvendelsesområde: Offentlige bygninger

Underanvendelsesområde: Parkeringspladser

Teknologi: LED-rør

Projektoversigt

Siden Contipark Group blev etableret i 1967, har virksomheden planlagt, udviklet og drevet offentlige parkeringsfaciliteter. Virksomheden er en del af Interparking Group, en af de største bilparkeringsaktører i Europa, og har en ledende rolle på markedet, hvor de betjener næsten 500 parkeringsanlæg i mere end 180 byer i Tyskland og Østrig.

Ud over at angive takster har virksomhedens aktiviteter fokus på administration, revitalisering, konvertering, markedsføring, renovering og vedligeholdelse af faciliteterne. Alle renoverings- og bygningskoncepter er altid udviklet baseret på alle forskrevne byggekrav og Energibesparelsesloven i Tyskland (EnEg). Det betyder, at Contipark også altid bruger de nyeste og mest effektive belysningsteknologier og -funktioner, herunder LED-rør og LED-armaturer. LEDVANCE hjælper virksomheden som belysningskonsulent og -leverandør, og GreenTech Solutions er ansvarlig for installation og opgraderinger til parkeringspladser, hvilket gør begge virksomheder til Contiparks partnere. To fælles projekter i 2015, Contiparks parkeringskælder på Kurhausplatz i Wiesbaden og Contiparks parkeringsplads ved Galerie Libori i Paderborn, udviser tydeligt væsentligt potentiale til energi- og omkostningsbesparelser ved blot at opgradere traditionelle lysstofrør til innovative OSRAM SubstiTUBE LED-rør.

Projektbeskrivelse

Contiparks parkeringsplads i Wiesbaden integrerer med stor succes LEDVANCE LED-belysning

Lige fra begyndelsen stillede Contipark følgende obligatoriske krav til produkterne, der skal bruges i Wiesbaden og Paderborn: brandede produkter, en lysstrøm på mindst 3.200 eller 3.000 lm, et koldt hvidt lys på 6.500 K og 5 års garanti.

Parkeringskælderen "Kurhaus", som blev åbnet i 2006 og spænder over to etager, var den eneste bygning ud af 50, der fik vurderingen "very good" af den tyske automobilklub ADAC. Bevægelsessensorer er blevet installeret i nærheden af indkørslen og udkørslen, trapperne, og ramperne, så armaturerne kun lyser i de relevante sektioner. Parkeringskælderen er åben 24 timer i døgnet, hvilket betyder, at den er konstant oplyst – minus 20 % til lysstyring, giver 7.008 timer om året. Fugtafvisende dobbeltlysbeholdere med en længde på 1.500 mm og hver udstyret med to T8-lysstofrør (58 W) blev installeret i parkeringskælderen. OSRAM SubstiTUBE Avanceret Gen. 4 blev valgt til dem, der skulle udskiftes med LED-rør.

Optimering af belysning med OSRAM SubstiTUBE LED-rør

Mere end 700 T8-lysstofrør (58 W) blev udskiftet med 30 W OSRAM SubstiTUBE Advanced Gen. 4 LED-rør. Det faktiske forbrug inden opgraderingen var på mere end 300.000 kWh om året og derefter kun 150.000 kWh om året – en reduktion af energiforbruget til det halve. Med en årlig driftstid på 7.008 timer kan der opnås besparelser på energiomkostninger på omkring EUR 25.000 og CO2-besparelse på om 90.000 kg om året. Tilbagebetalingsperioden er så lidt som 2,2 år.

Endnu højere besparelser takket være LEDVANCE LED-teknologi til Contipark i Paderborn

Parkeringshuset i Paderborn, der blev åbnet i 1995, har fire parkeringsetager, tre af dem har et tag. Det er oplyst i 20 timer i døgnet, ca. 7.300 timer om året. OSRAM SubstiTUBE-produkter blev også valgt i dette tilfælde.

I Paderborn blev ca. 900 T8-lysstofrør (58 W) udskiftet med OSRAM SubstiTUBE Advanced Gen. 4 LED-rør, 300 af disse på 28 W, 600 på 22 W, og alle med en lysfarve på 865 – så et højt farvegengivelsesindeks for Ra = 80. Hvert år giver de omkostningsbesparelser på omkring EUR 35.000, strømbesparelser på ca. 55 % (tidligere 300.000 kWh/året, nu 140.000 kWh/året) og CO2-besparelse på ca. 90.000 kg.

Imponerende grundlag for et yderligere succesfuldt samarbejde

Som et resultat af de to opgraderinger alene i Wiesbaden og Paderborn sparer Contipark omkring EUR 60.000 i energiomkostninger om året takket være skiftet fra traditionelle lysrør til innovative SubstiTUBE LED-rør. Med i øjeblikket ca. 500 parkeringsanlæg i drift er det nemt at se, hvor stort det kortsigtede og langsigtede potentiale for energi- og omkostningsbesparelser er for Contipark, hvis virksomheden fortsætter med at samarbejde med LEDVANCE.


Pressecenter