Honda erstatter 8.000 lysstofrør med innovative SubstiTUBE LED-rør

Gent, Belgien, Europa, 2014

Anvendelsesområde: Industri

Underanvendelsesområde: Fabrikker

Teknologi: LED, LED-rør, armaturer


Projektoversigt

Med beliggenhed ved havnen i den belgiske by Ghent har Honda Motor Europe Logistics været Hondas logistikcenter i Europa i mere end 30 år. For nylig endte 8.000 forældede lysstofrør i containeren og blev erstattet med energibesparende OSRAM LED-rør. Lige fra begyndelsen sparer den nye innovative LED-strip mere end 20 % i energi- og vedligeholdelsesomkostninger.


LED-lyskilder og LED-armaturer fra LEDVANCE baner vejen for lavere omkostninger

Energiforbruget for belysningen, der havde været der i flere år, havde altid været en kæmpe udgift. Derfor besluttede Honda at skifte helt til energibesparende LED-belysningsteknologi. I samarbejde med LEDVANCE blev de eksisterende lysrørsarmaturer udstyret med OSRAM LED-rør SubstiTUBE Basic og Advanced. Desuden blev der også installeret Monsun T26-armaturer udstyret med OSRAM SubstiTUBE LED-rør.


Enkel udskiftning og garanteret drift

Honda har valgt LEDVANCE som LED-leverandør for at lette udskiftningen. Det enkle arbejde ved at tage det gamle lysstofrør og startermotor ud og indsætte den nye LED-lyskilde og startermotor er klaret på ingen tid og kræver ikke en tekniker. Sikkerhed spillede også en vigtig rolle i denne beslutning. For så væsentlig en investering som denne var det et krav at samarbejde med en virksomhed, der kunne tilbyde en tilsvarende kvalitetsgaranti. David Schauwvliege, Operational Manager Facilities hos Honda: "Ligesom Honda er LEDVANCE en virksomhed med et godt omdømme, og hvor bæredygtighed også er af væsentlig betydning. En virksomhed, der ikke kan tillade nogen skade på sit image."


Mindre energiforbrug og mindre vedligeholdelse

På grund af lyskildeskiftet bruger Honda nu langt mindre energi end før. Tilbagebetalingstiden er beregnet til to år. Der er to sider af denne beregning. På den ene side er der besparelser på energiforbruget: Honda kan se et fald i energiomkostninger måned for måned på sine regninger. "Vores elektricitetsfaktor er faldet med 20 %, og vi arbejder meget mere bæredygtigt", siger Noë Denecker, Senior Consultant hos Honda. På den anden side er der besparelser på udskiftningsomkostningerne. Tidligere resulterede de mange arbejdstimer, der var nødvendige for at udskifte lysstofrør, i højere omkostninger til udskiftning. Takket være OSRAM SubstiTUBEs levetid på 40.000 timer er det ikke nødvendigt at udskifte nogen lyskilder i løbet af de næste 10 år, så Honda sparer også på arbejdsomkostninger.


Oplysning med LED-lysstrip med bæredygtige virkninger

Før der blev installeret lyskilder, blev der opsat testzoner for at høre medarbejdernes reaktioner. De oplevede LED-lysstrip som mere behageligt og blødere for øjet, noget der blev taget godt imod. Det var også en mulighed for Honda for at vise sine egne medarbejdere, at virksomheden er involveret i miljøet.

David Schauwvliege: "Jeg har altid sagt, at jeg udførte LED-belysningsprojektet for isbjørnene, for omkostningsreduktion for Honda og for Hondas PR. Det var mine tre mål med projektet, og jeg synes, det er lykkedes."


Pressecenter