LED-rør som en energieffektiv erstatning for T8 for TENTE-Rollen GmbH

Wermelskirchen, Tyskland, Europa, 2014

Anvendelsesområde: Industri

Underanvendelsesområde: Fabrikker

Teknologi: LED, LED-rør


Projektoversigt

TENTE er Europas største producent af møbelhjul og hjul til vogne, hospitalssenge, møbler og industrielle anvendelser med filialer og kontorer over hele verden. Innovativ LEDVANCE LED-teknologi sikrer, at tingene også kører som smurt i forhold til belysning i produktionsanlægget hos det tyske datterselskab TENTE-ROLLEN GmbH i Wermelskirchen. 1.200 OSRAM SubstiTUBE LED-rør i stedet for de tidligere T8-lysstofrør giver nu en årlig energibesparelse på næsten 50 %.


Projektbeskrivelse

Som en virksomhed, der bygger på innovation og fremtidig bæredygtighed, ville TENTE også sætte nye standarder inden for belysning. Dette omfattede konsekvent opgradering af det eksisterende lysstofrørssystem i hovedproduktionsanlægget i Wermelskirchen, Tyskland.


Projektmål: energieffektivitet, velkendt producent og finansiering af teknologi

Den nye løsning skulle opfylde følgende kriterier: høj energieffektivitet, anerkendt producent og en teknologi berettiget til finansiering. Ud over store energibesparelser var lang levetid også særligt vigtigt for TENTE. Længere vedligeholdelsescyklusser for belysning forventedes at frigøre elektrikere til den meget vigtige vedligeholdelse af TENTEs egne produktionsmaskiner.


Succes hele vejen rundt: effektiv belysningsløsning med LED-rør

Virksomheden valgte den seneste generation af OSRAM SubstiTUBE Advanced LED-rør fra LEDVANCE. Moderne LED-teknologi har det største potentiale, når det gælder effektivitet, lang levetid, økonomi og lyskvalitet, og LEDVANCE sætter nye standarder igen og igen med innovative LED-løsninger. Andre faktorer var det enestående forhold mellem pris og ydelse, den unikke LEDVANCE-garanti og meget personlig og venlig rådgivning og service.


6.500 kelvin i stedet for 4.000 kelvin for større trivsel på arbejdspladsen

De fleste lysstofrør, der bruges i TENTEs produktionsområder havde på dette tidspunkt kun haft lysfarve 840, nogle af dem kun lysfarve 865. Det blev konstateret, at medarbejdere følte sig bedre tilpas og mere komfortable med en højere farvetemperatur på 6.500 kelvin i stedet for 4.000 kelvin. De havde også det generelle indtryk, at det var lysere. Derfor valgte virksomheden lysfarve 865 til de nye 1.200 LED-rør.


OSRAM SubstiTUBE Advanced som et fremragende alternativ

OSRAM SubstiTUBE Advanced-rør er det perfekte alternativ til konventionelle T8-lysstofrør i CCG-armaturer. De er lyse, robuste og holdbare, giver meget ensartet belysning samt mulighed for enkel, hurtig og sikker udskiftning af lyskilden uden ledningsføring. Belysningsopgraderinger blev altid udført i komplette sektioner af produktionsområderne, hovedsageligt under drift, således at nedetid og produktionsbegrænsninger blev holdt på et minimum.


Tilbagebetalingstid på mindre end to år, energibesparelser på ca. EUR 55.000 om året

Den ønskede finansiering til at skifte til LED-teknologi blev tildelt. For drift med 2 og 3 skift var opgraderingen allerede blevet gennemført. Drift med 1 skift følger. Indtil videre udgjorde belysning alene ca. 20 % af TENTEs energiforbrug, men de første par måneder medførte allerede væsentlige besparelser. Nedskrivningsperioden er ca. 1,6 år, og energibesparelser er på omkring EUR 55.000 om året.


Medarbejdere opfatter LED-lys som behageligt

Førsteklasses LED-teknologier som LEDVANCEs har allerede indhentet og endda overhalet konventionelle belysningsteknologier. Det fremgår ikke blot ud fra deres energibesparelse, men også deres lyskvalitet. En medarbejderundersøgelse viste, at de overhovedet ikke vidste, at de nye lyskilder var LED-rør. De kunne ikke se forskel.


Pressecenter