Professionel

FLEKSIBEL BELYSNING I DEN NYE SIEMENS CAMPUS ERLANGEN

INTELLIGENT BELYSNING − MAKSIMAL FLEKSIBILITET

Overblik over projektfordele

 • Tilpasset de lokale forhold
  Kundens ønske var at integrere armaturerne i den eksisterende ophængte loftkonstruktion.
 • Fleksibel anvendelse
  Belysningskonceptet sikrer fleksibilitet og giver mulighed for ændringer i anvendelsen af rummet eller møblerne til enhver tid.
 • Intelligent belysningskontrol
  De armaturer, der er udstyret med sensorer, reagerer på medarbejdernes tilstedeværelse. Uafhængigt af bygningens styringssystem tænder eller slukker de automatisk lyset efter behov. De giver en konstant lysstyrke på 500 lux i hele lokalet. I fuldt dagslys dæmper systemet belysningen.​​

Projektinfo

 • Erlangen, Tyskland, 2020
 • Kunde: Siemens Real Estate
 • Projekt: Nyt udstyr til kontorareal i den nye Siemens Campus Erlangen
 • Anvendelsesområde: Åbent kontormiljø, mødelokaler
 • Teknologi: LED-teknologi
 • Produkter: PANEL D/I 1200 UGR 19 DALI 36W (EAN 4058075144668), LINEAR IndiviLED DIRECT/INDIRECT DALI SENSOR 56 W (EAN 4058075110106)

LEDVANCE-armaturer med intelligent belysningsstyring sikrer konstant belysningskvalitet og -fleksibilitet på kontoret.

UDFORDRINGEN

Da armaturerne til Siemens Campus Erlangen skulle vælges, var de eksisterende ophængte loftsoverflader en særlig udfordring. De nye armaturer skulle monteres mellem panelerne i loftet for at integrere dem i belysningsdesignet. Siemens ønskede desuden armaturer med dagslyssensorer og tilstedeværelsessensorer og en ensartet, lys rumbelysning, så det er muligt at arrangere møblerne i rummet på en fleksibel måde.

LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen
LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen: Optimale belysningsforhold ved lave driftsomkostninger.

LØSNINGEN

Til dette projekt blev der udvalgt to forskellige LEDVANCE-armaturer, som gav mulighed for montering i loftet på en ophængt og fleksibel måde. Armaturet LINEAR INDIVILED DIRECT/INDIRECT kan styres via DALI og er udstyret med sensorer til tilstedeværelses- og dagslysregistrering. Armaturet PANEL DIRECT/INDIRECT, der også betjenes med DALI-styreapparatet, imponerer med det flade design og homogene lys. Med denne belysningsløsning opnås den 500 lux-belysning i rummet, som er påkrævet af arbejdspladsforordningen, og kundens ønske om fleksibel anvendelse af rummet opfyldes.

FORDELENE

De valgte armaturer får ros for deres høje grad af belysningskomfort med den særlige direkte/indirekte lyskegle, gode blændingskontrol (UGR≤19) og lave vedligeholdelseskrav ved lave driftsomkostninger. Endnu en fordel ved LEDVANCE-løsningen er, at sensorerne til tilstedeværelses- og dagslysregistrering er integreret direkte i armaturerne. Uafhængigt af bygningens styringssystem registrerer de automatisk, om rummet er i brug eller ej, og tænder og slukker lyset derefter. Desuden holdes lysstyrken konstant ved 500 lux. I tilfælde af stærkt dagslys udefra dæmper systemet armaturerne efter behov – det sparer energi og sikrer en ensartet belysningskomfort. Sammenlignet med konventionel T5-teknologi kan denne kombination spare op til 63 % elforbrug.

De intelligente kontrollerbare LEDVANCE-pendelarmaturer
De intelligente kontrollerbare LEDVANCE-pendelarmaturer giver mulighed for fleksibel anvendelse af rummet.

OPSUMMERING

Belysningsløsningen fra LEDVANCE på Siemens Campus Erlangen giver fleksibel og intelligent belysning, der overholder bestemmelserne, af kontorarealer, som kan anvendes til mange forskellige formål. Armaturerne er tilpasset de eksisterende arkitektoniske forhold og er integreret i det eksisterende loftskoncept.

ET HURTIGT OVERBLIK OVER ALLE BELYSNINGSPROJEKTER

Lad dig inspirere af belysningsprojekter.

ER DU INTERESSERET I LIGNENDE INDHOLD?

Del siden på sociale medier