Professionel

ÆNDRINGER TIL EU'S ROHS-DIREKTIV 2011/65/EU

ROHS I KORTE TRÆK: ALLE ÆNDRINGER, ALLE ALTERNATIVER

EU's RoHS-direktiv regulerer bl.a. brugen af kviksølv i belysningsprodukter. I foråret 2022 reviderede EU-Kommissionen de undtagelser, der er defineret i bilag III til direktivet. LEDVANCE fortæller dig, hvad du har brug for at vide om din belysningsvirksomhed, og kan tilbyde dig et bredt udvalg af fremtidssikrede lamper og armaturer.

ROHS - EN OVERSIGT OVER ÆNDRINGERNE

Anvendelse af kviksølv i belysningsprodukter er forbudt i henhold til RoHS-direktivet. Direktivet indeholder dog undtagelser for T5- og T8-lysstofrør, kompaktlysstofrør med plug-in-sokkel (CFLni), HPD-lamper og lamper til særlige formål (f.eks. UV-C-lamper). Disse undtagelser, der er defineret i bilag III til EU-forordningen, er blevet ændret. Konsekvenserne er som følger:

  • Et forbud mod alle T5- og T8-lysstofrør fra 25. august 2023
  • Forbud mod alle CFLni-lamper fra 25. februar 2023
  • En forlængelse af fritagelsen for HPD-lamper med 3 til 5 år
  • En forlængelse af fritagelsen for lamper til særlige formål med 3 til 5 år

TIP: TÆNK PÅ EFTERSPØRGSELSPLANLÆGNING OG LAGEROPBYGNING

I henhold til det ændrede RoHS-direktiv må kompaktlysstofrør og lysstofrør ikke længere markedsføres i EU fra henholdsvis 25. februar 2023 og 25. august 2023. Det vil dog stadig være muligt at sælge og anvende oplagret eksisterende lager. Tag højde for dette i din planlægning, og bestil ekstra mængder i god tid.

EN STOR PORTEFØLJE AF FREMTIDSSIKREDE ALTERNATIVE PRODUKTER

LEDVANCE arbejder konstant på at videreudvikle innovative belysningsteknologier og tilbyder allerede en bred vifte af effektive alternativer. LED-produkter fra LEDVANCE overgår i høj grad de gældende minimumskrav. Vores nuværende porteføljeliste gør det så nemt som muligt at skifte til en anden teknologi: Du skal blot finde det belysningsprodukt, der er omfattet af EU-forbuddet, på listen og angive et alternativt produkt, der opfylder kravene, blandt de tilgængelige LED-lamper eller LED-armaturer. Uanset hvad du beslutter dig for, kan der være yderligere skridt, du skal tage, f.eks. at udføre kompatibilitetstest for LED-lamper og applikationsspecifik planlægning for LED-armaturer.

DIN PÅLIDELIGE PARTNER I DAG OG I MORGEN

Som markedsleder tilbyder LEDVANCE dig en bred vifte af fremtidsorienterede løsninger i enestående brandkvalitet. Ud over lamper og armaturer omfatter vores omfattende portefølje også systemer til menneskelig belysning og lysstyring samt elektroniske komponenter og intelligente produkter til hjemmet. Denne portefølje, vores professionelle service og et fremragende forhold mellem pris og ydelse gør os til din pålidelige partner til komplekse belysningsprojekter.

Del siden på sociale medier