Professionel

LYSDÆMPERKOMPATIBLE LYSKILDER

På nuværende tidspunkt er drift af lyskilder/armaturer med LED-teknologi i kombination med integreret elektronik ikke underlagt nogen officiel standard. Derfor tilbyder LEDVANCE flere kompatibilitetslister over matchende lysdæmpere.

LED retrofit lyskilder

LED-lyskilder kan dæmpes med mange lysdæmpere af seneste eller ældre generationer, som findes på markedet. Vi stiller en liste til rådighed over anbefalede lysdæmpere for hvert produkt. Find oversigten til højre på denne side.

Standarden EN 61000-3-2 forudser ikke drift af lyskilder/armaturer med integreret, elektronisk (energispare-lyskilder eller LED-lyskilder/armaturer) på for-/bagkantslysdæmpere.

Derfor kan en EF-overensstemmelseserklæring iht. EMI-direktivet ikke udstedes for et sådant system (lyskilde/armatur og for-/bagkantslysdæmper) under denne standard.

Der er internationale initiativer undervejs, som tager højde for for-/bagkantslysdæmpere i forbindelse med lyskilder/armaturer med integreret elektronik i den relevante standard EN 61000-3-2. Lysdæmpning for lyskilder med integreret elektronik er forskellig fra traditionelle gløde- eller halogenpærer, fordi de er baseret på et anderledes teknologisk koncept. Denne adfærd kan begrænses i nogle tilfælde.

LED-lyskilder indeholder mange elektroniske komponenter. Under ugunstige betingelser kan de forårsage en hørbar støj. Ved resonans kan selv lav støj have en hørbar effekt. Mulige faktorer, som medvirker til fænomenet, er installation, fatning og armatur (akustisk resonanseffekt) men også lysdæmperen eller transformeren (harmoniske strømme eller elektronisk resonans).

KOMPATIBILITETSLISTER FOR LYSDÆMPERE TIL LED-LYSKILDER

DÆMPNINGSKONFORMITET PÅ FRANSK

Alt om dæmpningskonformitet på fransk / Toutes les informations sur la gradation et conformité électromagnétique (CEM) en français.

Del siden på sociale medier