LEDVANCE A/S garantibetingelser Professionelle OSRAM LED-lyskilder

Dette dokument beskriver garantibetingelserne for professionelle OSRAM LED-lyskilder, som er købt i Danmark fra juli 2017 og frem.

Hvis en OSRAM LED-lyskilde fejler indenfor garantiperioden fra leveringsdato, vil køber få tilsendt en erstatningsvare uden beregning. Det defekte produkt skal sendes retur til LEDVANCE A/S sammen med en kopi af købsfakturaren, såfremt dette kræves af kundeservice. Køber betaler selv for fragtomkostninger.

LEDVANCE A/S forbeholder sig ret til ikke at dække den defekte vare, såfremt tests viser, at fejlen skyldes installationsfejl eller forkert håndtering af produktet fra købers side. LEDVANCE A/S dækker ikke sekundære omkostninger i forbindelse med udskiftning af defekte produkter. Garantierne gælder for den aktuelle lyskildesæson. For ældre lyskilder henvises til produktets datablad eller tidligere garantibetingelser.


A. Garantiperiode for lyskilder i fri luft

OSRAM LED-lyskilder fra LEDVANCE A/S er kendte for deres høje kvalitet. Derfor tilbydes der på lyskilder, som er installeret i henhold til produktets datablad, installationsvejledninger og kompatibilitetslister, følgende garantier:


ProduktBrændetimerLevetidår
ProduktBrændetimerLevetidår

B. Garantiperiode for lyskilder i lukkede armaturer

For lyskilder indbygget i armaturer, vil der være nedsat levetid grundet varmeudvikling. Derfor tilbyder LEDVANCE A/S følgende garantier, såfremt armaturer og lyskilder er monteret i henhold til produktets datablad, installationsvejledninger og kompatibilitetslister:


ProduktBrændetimer
Levetidår
ProduktBrændetimerLevetidår

C. Generelle vilkår

 • Garantiperioden starter ved levering.
 • Garantiperioden for PARATHOM lyskilder er baseret på de angivne år eller brændetimer, alt efter hvad der indtræffer først samt ved en omgivelsestemperatur på Ta = 25°C.
 • Garantiperioden for SubstiTUBE LED-rør er baseret på de angivne år eller brændetimer, alt efter hvad der indtræffer først samt ved en omgivelsestemperatur på Ta = 50°C.
 • Reklamationer skal være modtaget hos LEDVANCE A/S inden garantiperiodens udløb.
 • Køber kan ikke gøre mangelsbeføjelser gældende mod LEDVANCE A/S ud over, hvad der følger af nærværende garantibestemmelser.
 • På forespørgsel kan en udvidet garanti eller en projektgaranti udarbejdes.

Garantien gælder kun for produkter, som har været benyttet under normale eller egnede forhold og under forudsætning af, at følgende forhold er overholdt:

 • Lyskilder er installeret i henhold til produktets datablad, installationsvejledninger og kompatibilitetslister.
 • Lyskildernes omgivelsestemperaturer overholder altid følgende grænseværdier:

ProduktOmgivelsestemperatur
 • IP klassificeringen overholdes.
 • Lyskilder i lukkede armaturer har minimum 10 mm. fri luft til køling.
 • Lyskilderne bliver ikke udsat for flere tænd/sluk cyklusser end følgende:

ProduktTænd/sluk
 • Spændingen i den elektriske installation holder sig altid indenfor +/- 10 % af 230 V. ................ Side 1/1 - ver. 08022019