LED i en ny “DIM-ension” – GlowDim LED lyskilderne fra LEDVANCE

08.12.2016 | Trade press

Dæmpning af farvetemperatur i kombination med højtudviklede LED lyskilder – LEDVANCE gør det muligt. Under OSRAM brandet introducerer LEDVANCE nu effektive LED lyskilder med GLOWdim teknologi, som ved dæmpning får et bemærkelsesværdigt varmt lys.

GLOWdim lyskilderne indeholder LED, hvor farvetemperaturen varierer, da både styrke og lysmix følger lysdæmperens indstilling. Udæmpet producerer lyskilden varmt hvidt lys (2.700 Kelvin). Med trinløs dæmpning kan GLOWdim sænkes i styrke, samtidig med at farvetemperaturen sænkes helt ned til 2.000 Kelvin. En yderligere fordel: Farvegengivelsen forbliver over 80 Ra selv ved de lavere farvetemperaturer.

Med GLOWdim serien tilbyder LEDVANCE en stort udbud af LED lyskilder til en bred skare af brancher – lige fra hotel og restauration til den private sektor. Dermed sikres en nem udskiftning af lyskilder i langt de fleste tilfælde. Serien omfatter Classic A lyskilder (E27 mat), Classic B lyskilder (E14 mat), Classic P (E14 mat) og PAR 16 spots som en 48 watt erstatning (GU10) og MR 16 spots som 33 Watts erstatning (GU5.3).

Nyt til serien: LED filament lyskilder med GLOWdim effekt

For første gang er der også en LED filament lyskilde med GLOWdim effekt: Farvetemperaturen i Parathom Retrofit Advanced Classic A55 kan sænkes fra 2.700 Kelvin helt ned til 1.700 Kelvin. Den klare LED filament lyskilde ligner til forveksling glødepærer og halogenlamper i design og lysstrøm, men har et meget lavere energiforbrug og en meget længere levetid på helt op til 15.000 timer

Alle GLOWdim lyskilder kan bruges med en række for- og bagkantslysdæmpere samt universelle og endda DALI lysdæmpere. En detaljeret kompatibilitetsliste findes på ledvance.com/dim.

Ombytningen til de nye GLOWdim lyskilder er på alle måder pengene værd: GLOWdim modeller ligger i energiklasse A+ og sparer op til 90% strøm sammenlignet med tilsvarende glødepærer og halogenlyskilder. Og med en udvidet levetid på op til 25.000 timer og en garanti på op til 5 år kan energibesparelser og vedligeholdelsesomkostninger sænkes til et konstant lavere niveau. Med andre ord GLOWdim produkterne fra LEDVANCE giver mange gode grunde - selv for tilhængere af de traditionelle glødepærer og halogenlyskilder - til at se fordelene ved LED teknologien.