Carlsberg drager fordel af lysrenovering

07.05.2018 |

Mere LUX og besparelser for logistikcenter

LEDVANCE GmbH (LEDVANCE), der er en af verdens førende distributører af lys til virksomheder og private, har spillet en stor rolle i at hjælpe Carlsbergs logistikcenter med at reducere energiforbruget til lys med 50 pct. Det har resulteret i en besparelse på 650.000 kWh og mindsket C02-udslippet med 400 ton om året.

På Carlsbergs logistikcenter i Høje Tåstrup arbejder 180 ansatte på dagligt at få 2.500 paller øl og andre drikkevarer sendt afsted til butikker, barer og restauranter. Overalt i logistikcenteret er der sikkerhedsfremmende tiltag, der beskytter medarbejderne mod arbejdsulykker. Gang- og kørezoner er tydeligt markeret, advarselstape markerer de potentielt farlige steder og videoer giver gode råd og instrukser om sikkerhed. Alt sammen for at uddanne i, informere omkring og integrere et sikkerhedsfokus i Carlsbergs målsætning om nul arbejdsulykker.

Da lagerhallerne er åbne i døgndrift, året rundt, har god belysning naturligvis stor betydning for sikkerheden; En klar og homogen belysning af arbejds- og transportområder forbedrer orienteringen og kan hjælpe med at nedbringe ulykker.

Carlsberg var således opmærksomme på, at der måtte gøres noget ved den forældede og utilstrækkelige belysning, der var i de fem store lagerbygninger og på det tilstødende udendørsområde før lysrenoveringen. Det daværende konventionelle lys, gjorde det til tider svært at navigere flere steder, både indvendigt i de store haller og udvendigt på udendørsarealerne, og det kunne være svært at arbejde effektivt. Indflydelsen på sikkerhedsforhold, produktivitet og den generelle arbejdsglæde, især for natholdet, var umulige at ignorere. Der var også problemer med både lysstofrør og halogenlyskilder, der brændte ud midt i arbejdstiden, og som ikke kunne udskiftes uden at lukke området ned.

Et naturligt skridt i retningen mod et bedre arbejdsmiljø

I deres bestræbelser på at øge produktiviteten var en forbedring af lysforholdene det næste naturlige skridt.

“Skiftet fra konventionelt lys til LED vil ikke blot bidrage med en besparelse på 50 pct. af energiforbruget og nedsætte CO2-udslippet, men vil også skabe en energieffektiv og fleksibel lyssætning, der passer langt bedre til os,” siger Jesper Larsen, terminalchef hos Carlsberg i Høje Tåstrup.

Et tilbud udarbejdet af el-installatør Michael Hansson fra Kvalitek indeholdt en plan for den kommende opgradering af lysforholdene, der ville forbedre lyskvaliteten markant for både dag-, aften- og natholdene og samtidig imødekomme Carlsbergs krav til et bæredygtigt, effektivt og produktivt logistikcenter.

600 nye LED-lysenheder fra LEDVANCE

De fem store haller fik udskiftet de konventionelle lyspunkter, der hver var udstyret med tre 58 W T8 lysstofrør (4000K), med integrerede Damp Proof 55W/4000K LED-armaturer fra LEDVANCE. Foruden den gode energiudnyttelse på 115 lm/W var armaturerne valgt grundet deres høje lysstyrke på 6.400 lumen, deres neutrale hvide lys med en temperatur på 4000K og deres evne til at leve op til samtlige Carlsbergs krav. Med en levetid på 50.000 timer (L70/B50) holder de nye lyskilder tilmed omkring 2,5 gange længere end konventionelle typer.

I de høje lysmaster på udendørsarealerne samt ved læsseramperne, hvor de kraftige halogenprojektører skulle lyse kørearealet og lastbilerne op ved på- og aflæsning, sprang lyskilderne førhen meget hyppigt. Med det nye effektive LED-lys kommer der til at gå lang tid mellem udskiftningerne, da de nye LED-projektører, Floodlight 200W fra LEDVANCE, har omkring 5 gange længere levetid. De ansatte har tilmed fordel af de nye projektørers kraftige og homogene lys med en styrke på 20.000 lumen. De nye LED-projektører er også brugt til oplysning af facaderne.

I det hele taget har belysningen fået et ordentligt løft. Hele vejen igennem har Kvalitek arbejdet på at forbedre belysningen med fokus på at øge både kvalitet og bæredygtighed samt skabe besparelser. Det er én af de vigtigste årsager til at Kvalitek valgte at anvende LED-armaturer fra LEDVANCE.

Ifølge Michael Hansson fra Kvalitek er der to primære årsager til hans valg af LEDVANCE som leverandør: ”Produkterne er af meget høj kvalitet. Ikke alene er lyseffekten høj, men armaturerne er af så god kvalitet, at de holder meget længe. Med en levetid på 50.000 driftstimer, der for mange kan strække sig i op til 15 år, skal de som regel først udskiftes i forbindelse med en ombygning eller renovering - og ikke fordi de går i stykker eller brænder ud. Det er nok også derfor LEDVANCE giver en femårig garanti på mange af deres produkter.”

Han fortsætter: ”Hertil kommer en meget hurtig leveringstid. Ofte blot på et par dage. Den hurtige leveringstid betød i dette tilfælde, at vi kunne gennemføre projektet på rekordtid og nå det hele før jul, som er Carlsbergs absolut travleste tid på året.”

OM LEDVANCE

Med kontorer i mere end 50 lande og forretningsaktivitet i mere end 140 er LEDVANCE blandt de verdensførende leverandører af generel belysning til professionelle og forbrugere. Med oprindelse inden for generel belysning i OSRAM GmbH tilbyder LEDVANCE et bredt produktprogram med LED-armaturer til mange løsningsområder, intelligente løsninger til Smart Home og bygninger, en af branchens største sortimenter af LED-lyskilder samt traditionelle lyskilder.

Siden april 2018 er den førende kinesiske LED belysningsvirksomhed MLS eneejer af LEDVANCE. I marts 2017 blev LEDVANCE købt af et konsortium besående af MLS og den strategiske investor IDG Capital samt Yiwu. I regnskabsåret 2017 nåede LEDVANCE en omsætning på 1,9 mia. EUR. I henhold til aftale med OSRAM fortsætter LEDVANCE med at bruge det velkendte OSRAM varemærke til en del af virksomhedens produkter. Yderligere information findes på www.ledvance.dk.


Pressekontakt

Sönke Moosmann
Corporate Media Relations
Tel.: +49 89 780 673 – 333
Mobile: +49 151 72609277
s.moosmann@ledvance.com